Nubo čuva vaše stvari!

Šora vas paranoja kad napustite šator u kampu, konja u staji ili ručnik na plaži? Panasonic nudi rješenje u vidu 4G kamere za videonadzor na daljinu.

Jedan od uređaja koje je Panasonic predstavio u sklopu svoje prezentacije, dva dana uoči početka IFA-e, naziva se NuboNubo je kompaktna, na atmosferske (ne)prilike izrazito otporna videonadzorna kamera koju je Panasonic zamislio kao korisno pomagalo u vazda nesigurnoj svakodnevici. Nakon što ju postavite u domet onoga što želite periodički (ili neprestano – ako ste osobito paranoični) pogledavati, kamera će se spojiti na 2G, 3G ili 4G mobilnu mrežu. Sve što vam tada preostaje jest isukati mobitel, pokrenuti pripadajuću mobilnu aplikaciju i provjeriti je li vaša barka još uvijek na vezu, a pršut u pušnici.

Kamera dolazi kao čitavo rješenje, što znači da uključuje sam uređaj, mobilni plan, aplikaciju za upravljanje i nadzor te pristup Panasonicovom cloud servisu za pohranu podataka. Hoće li se pojaviti na našim prostorima, na licu mjesta nam nisu mogli potvrditi. Prednarudžbe se već primaju, a isporuke na području Europe kreću u novembru ove godine.

Osim što brižno promatra situaciju, Nubo je sposoban detektirati pokrete, ljudske figure i druge potencijalno problematične situacije. Opremljen je zvučnikom, stoga lopova možete otjerati vikanjem, bujicom psovki, a možda i dahtanjem u maniri Darth Vadera.

Biste li ovo voljeli imati u svom domu?

Ako Vam se svidio ovaj članak ne zaboravite podijeliti sa prijateljima!

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s