Pogled iz zraka: Izgradnja ‘svemirskog broda’ bliži se kraju!

Jedno od posljednjih pojavljivanja Stevea Jobsa u javnosti bilo je na skupštini grada Cupertina na kojoj je predstavio veliki projekt izgradnje novog Appleovog sjedišta koje su mnogi prozvali ‘svemirskim brodom’ i dizajnerskim remek-djelom. Radovi na novom sjedištu traju već neko vrijeme te u Appleu planiraju kako će prva faza biti gotova tijekom sljedeće godine ili početkom 2017. godine, nakon čega će oko 13 hiljada zaposlenika ove kompanije prijeći u nove urede.

Prema ideji Steva Jobsa, ova zgrada ima oblik velikog prstena sa staklenim zidovima, a u njenom sjedištu bit će velika zelena površina – posebno je zanimljivo što će ovaj kompleks imati jednu od najvećih solarnih elektrana na svijetu i sve potrebe za energijom dobivat će iz obnovljivih izvora energije, tako da će imati i pozitivan utjecaj na okoliš. Nakon prve faze izgradnje samog prstena, tijekom sljedećih godina izgradit će se i okolne zgrade, a vrijednost cijelog projekta kojeg potpisuje arhitektonska kompanija Forster + Partners iznosi oko pet milijardi dolara, što s obzirom na količinu novca na Appleovom računu, za ovu kompaniju i nije prevelik iznos.

Do sada su na YouTubeu i nekim internetskim stranicama objavljeni videozapisi i fotografije u kojima je prikazan napredak radova na Appleovoj zgradi – prošlog mjeseca fotograf Duncan Sinfield objavio je video snimljen bespilotnom letjelicom u kojem je snimio tijek radova, a prije nekoliko dana ponovno je s dronom preletio i snimio kampus u izgradnji. Na novom videozapisu kojeg je objavio na YouTubeu možemo vidjeti kako trenutno izgleda gradilište, kao i kakav je napredak postignut u odnosu na video koji je objavio prije mjesec dana.

Ako Vam se svidio ovaj članak ne zaboravite podijeliti sa prijateljima!

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s