Robin je prvi oblačni telefon!

Nexbitov Robin bit će prvi telefon zbog kojeg neće biti potrebno brisati stare podatke kako bi se napravilo mjesta za nove, Robin će samostalno sve spremati u neograničeni Cloud. U tijeku je još jedna Kickstarter kampanja. Ovaj put se financijska sredstva prikupljaju za izradu smartphonea s neograničenim podatkovnim prostorom. Kampanja je već uspjela, jer od traženih pola miliona dolara, nextbit je do sada skupio nešto više od 716.000 američkih dolara.

Iza projekta stoji firma Nextbit, a njihov smartphone Robin pored neograničenog podatkovnog prostora će imati i sve odlike jednog flagshipa. Za početak recimo kako će Robin imati IPS zaslon dijagonale 5,2-inča te kako će ga odlikovati FHD rezolucija od 1.920×1.080 piksela. Pokretat će ga Qualcommov Snapdragon 808 SoC, a za fluidni rad operativnog sistema i ostalih aplikacija pobrinut će se 3 GB radne memorije. Sa stražnje strane uređaja nalazit će se pozadinska kamera i četiri signalne LED-ice.

Pozadinska kamera je rezolucije 13-megapiksela i opremljena je s dual tone LED bljeskalicom. Za selfiste je Nextbit namijenio kameru rezolucije 5-megapiksela. Robin podržava, odnosno, podržavat će Bluetooth 4.0, WiFi a/b/g/b/ac, NFC i LTE tehnologije. Sigurnost također nije upitna jer Nextbit navodi kako će njihov smartphone biti opremljen i čitačem otiska prsta. Kako bi korisnici mogli uživati u multimedijalnim sadržajima Robin će s prednje strane imati ugrađene i stereo zvučnike. Žičnim putem s računarom i punjačem spaja se putem USB-C porta. Jedini problem bi mogla biti baterija kapaciteta 2.680 mAh.

E sad riječ dvije o podatkovnom prostoru. Interna memorija uređaja ima kapacitet od 32 GB, ali unatoč tomu svaki kupac ima na raspolaganju neograničeni prostor putem ranije spomenutog Clouda. Kupac smartphonea za početak dobiva 100GB prostora u Cloudu, a u slučaju da ga potroši, isti se besplatno proširuje. Cijeli proces oko podatkovnog prostora je automatiziran, odnosno, sam uređaj će se brinuti da na internoj memoriji uvijek imate slobodnog prostora. Sve multimedijalne datoteke, podaci i aplikacije automatski se pohranjuju na Cloud, a kada telefon ‘primijeti’ da nekoj od njih niste duže vrijeme pristupali obrisat će ju s uređaja i tako osloboditi prostor na internoj memoriji.

Kako smo već rekli sav proces oko toga je automatiziran. Kada dođete doma ili u ured npr. Te telefon priključite na punjač, a Wi-Fi veza je dostupna Robin će pokrenuti slanje podataka s interne memorije na Cloud. I za kraj cijena. Nextbit je odlučio nagraditi prvih 1.000 kreditora najnižom mogućom cijenom – 299 američkih dolara. Drugi prag je 349 američkih dolara (nakon što prvih 1.000 komada bude prodano), a po dolasku u trgovine (početkom 2016. godine) Robin će stajati 399 američkih dolara. Detaljnije informacije o ovom uređaju možete pronaći na kickstarterovim stranicama.

Ovo bi moglo da bude veoma korisno, šta vi kažete?

Foto: kickstarter.com

Ako Vam se svidio ovaj članak ne zaboravite podijeliti sa prijateljima!

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s