Samsung: Pušten u prodaju SmartThings Hub za pametne domove!

Samsung je na IFA sajmu lansirao novi SmartThings hub za moderne domove koji je u stanju povezati senzore i druge Internet of Things uređaje različitih proizvođača. Podsjećamo, Samsung je u avgustu prošle godine kupio SmartThings zajedno sa njihovom IoT platformom za pametne domove, a sada predstavljeni proizvod trebao je biti na tržištu još u aprilu.

Južnokorejska kompanija je za SmartThings svojevremeno platila 200 miliona dolara. Samsungov next-gen SmartThings Hub ima bolji procesor od prošle verzije platforme, zatim video monitoring i bateriju koja može pružiti backup energiju u trajanju od deset sati ako nestane struje.

Svim uređajima povezanim na ovaj Hub moguće je upravljati pratećom mobilnom aplikacijom dostupnom za Android i iOS. Naprimjer, aplikacija će pratiti sve senzore i kamere kako bi obavijestila korisnika o požaru, pucanju vodovodnih cijevi, provalama i drugim problemima.

Samsungov SmartThings Hub je u trenutno prodaji u Americi, a u Britaniji će se moći nabaviti od 10 septembra po cijeni od 135 eura samo za Hub ili za 272 eura za paket u kojem se nalazi Hub sa nekoliko pratećih senzora.

Zanimljiva stvar, zar ne?

Ako Vam se svidio ovaj članak ne zaboravite podijeliti sa prijateljima!

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s