Facebook Messenger druga najpopularnija aplikacija u Americi!

Sjećate li se kada je Facebook odvojio Messenger od svoje aplikacije i prisilio vas da downloadujete posebnu aplikaciju? Izgleda da su, iako su korisnici na početku bili razočarani, u kompaniji znali šta rade.

Najnoviji izvještaji agencije za istraživanje digitalnih medija comScorea, Facebook Messenger je trenutno druga najpopularnija aplikacija u Americi. Messenger je prvenstveno predstavljao Facebookov odgovor na trend da mlađi korisnici više vole aplikacije za dopisivanje poput Snapchata. Kasnije je Facebook u svoj Messenger dodao mogućnosti video poziva, dijeljenja video klipova, mogućnost slanja novca i čak ličnog asistenta nazvanog M. Koji god bio konkretno razlog zašto korisnici sve više koriste Messenger, Facebookov trud se isplatio.

Prema najnovijim podacima comScorea, Messenger je u Americi preskočio YouTubeovu aplikaciju, pa ga sada koristi barem jednom u mjesec dana čak 59% korisnika iOS ili Android uređaja. Facebook, je naravno, najpularnija aplikacija sa dosegom 73%, a Instagram, koji je također u Facebookovom vlasništvu, je deveti.

Koje vi aplikacije koristite?

Ako Vam se svidio ovaj članak ne zaboravite podijeliti sa prijateljima!

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s