Twitter testira novi foto i video alat za uređivanje!

Twitter ima u planu dati korisnicima priliku da što više izraze svoju kreativnost i maštu u foto i video segmentu. Tako su objavljene brojne slike sa raznim pjevačkim zvijezdama (Taylor Swift, Pharrell Williams) gdje se mogu vidjeti razni efekti – naljepnice, logotip, tekst itd.

Lara Cohen, glavna osoba zadužena za Twitter Entertainment Talent, istaknula je kako će svi ovi efekti biti postepeno uvedeni i za nas ‘obične smrtnike’, ali neki detalji i specifikacije su još nepoznati. Još se ne zna hoće li se u ovom slučaju raditi o nekoj zasebnoj aplikaciji ili će to samo biti produžetak foto & video sadržaja unutar Twitter mobilne aplikacije. Twitter se želi angažirati na području videa i fotografija a to nije nimalo čudno.

Naime, ovakvim efektima korisnici bi mogli svoje slike objavljivati na Twitteru umjesto na Instagramu. Ili nekim drugim društvenim mrežama, da, nije to bez veze, neke naljepnice, logo i idemo se igrati. U pitanju je puno ozbiljnija igra od strane Twittera. Treba još pričekati detaljnije informacije od strane Twittera u vezi svega ovoga, ali jedno je sigurno – dobit ćemo jednu potpuno novu dimenziju stavljanja foto i video uradaka na Twitter. Super, baš nas veseli.

Koristite li Twitter?

Ako Vam se svidio ovaj članak ne zaboravite podijeliti sa prijateljima!

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s