Logitechova Bluetooth periferija – K380 tastatura i M535 miš!

Logitechova ponuda računarske periferije postala je bogatija za dva nova uređaja – K380 Bluetooth tastaturu te za M535 Bluetooth miš.

Logitech je obnovio svoju ponudu tastatura i miševa koji s vašim uređajima komuniciraju putem Bluetootha. Nova Bluetooth tastatura nosi oznaku K380, a novi Bluetooth miš oznaku M535. Logitechova K380 tastatura služi za rad s računarima, tabletima i pametnim telefonima. Koji će od navedenih uređaja tipkovnicu i koristiti, odredit će sam korisnik pritiskom na jednu od tri dodijeljene Easy-Switch tipke. Tastatura podržava Windows, OS X, Chrome OS, Android i iOS uređaje. Tastatura nije previše energetski zahtjevna te se potrebnom energijom napaja iz dvije AAA baterije, koje će potrajati do dvije godine. Logitech K380 tastatura ima dimenzije 279x124x16 milimetara i teška je svega 423 grama. Budući da s uređajima komunicira putem Bluetootha, maksimalni domet je ograničen na deset metara.

Logitech je predstavio i novi Bluetooth miš– M535 koji možete koristiti na uređajima s Windows, OS X, Chrome OS, Android i iOS operativnim sistemima. Glavne odlike ovog miša su ergonomski dizajn te mogućnost rada na gotovo svakoj površini, a sve zahvaljujući laserskom optičkom senzoru rezolucije 1.000 DPI-a. Dimenzije M535 miša iznose 100,5×61,1×33 milimetara, a težina samo 82 grama. Poput tastature ni ovaj miš nije pretjerano energetski zahtjevan – s jednom AA baterijom radit će do deset mjeseci. Logitech uz tastaturu i miša isporučuje i Logitech Options softver koji služi za programiranje rada tastature i miša.

Što se tiče prodaje, miš u trgovine stiže još tijekom ovog mjeseca, a tastatura mjesec dana kasnije – tijekom oktobra. U oba slučaja cijena će iznositi 44,99 eura, a navedeni uređaji će se moći nabaviti u različitim bojama.

Kako vam se sviđaju ovi novi uređaji?

Ako Vam se svidio ovaj članak ne zaboravite podijeliti sa prijateljima!

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s