Samsungov SleepSense prati kako spavate!

Samsung je na sajmu IFA 2015 predstavio uređaj za praćenje i unaprjeđenje kvalitete spavanja. Premalo sna dovodi do opasnih problema, a mnogi rijetko uspiju odspavati preporučenih sedam sati tokom noći. Samsung je na sajmu IFA 2015 predstavio uređaj namijenjen unaprjeđenju kvalitete spavanja – SleepSense.

Uređaj će korisnicima omogućiti jednostavno razumijevanje obrazaca spavanja, a time ih i naučiti kako svoj noćni odmor poboljšati. Zahvaljujući patentiranoj tehnologiji analizira se količina i kakvoća spavanja, te se izrađuju personalizirani izvještaji. SleepSense se jednostavno postavi ispod madraca, a popratna aplikacija instalira se na smartphone. Rezultat se dobiva mjerenjem sedam elemenata: ukupno vrijeme spavanja, učinkovitost spavanja, vrijeme potrebno da bi se zaspalo, koliko puta ste se probudili, koliko puta ste ustali iz kreveta, postotak vremena provedenog u REM (rapid eye movement) fazi i postotak vremena provedenog u dubokom snu. Funkcionalnost Smart Alarm korisnika budi postupno, te u najboljem trenutku na temelju prikupljenih podataka.

SleepSense je moguće povezati s ostalim pametnim uređajima u kućanstvu, tako da je primjerice moguće automatski regulirati rad klima uređaja, ili primjerice televizora.

Korisna stvar, šta vi mislite?

Ako Vam se svidio ovaj članak ne zaboravite podijeliti sa prijateljima!

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s