Google ‘Custom Tabs’ ubrzava prebacivanje iz aplikacija na stranice!

Zamislite se kako koristite mobilnu aplikaciju, klikate oko raznih izbornika i izvodite normalne radnje. Zatim dodirnete ikonu i kliknete na link od neke web stranice i onda se počinju događati prilično neugodne stvari i iritirajuće je.

Prijelaz između aplikacije i weba je poprilično mučno i ono što je potrebno je jedna tehnička složenost gdje bi se taj problem riješio, ističe Googleov glavni Custom Tabs projektant Yusuf Ozuysal. Rješenje koje on vidi nalazi se u vidu prilagođenih kartica – Custom Tabs. Ova značajka je stigla putem najnovijeg Chrome izdanja za Android i sada će programeri biti u mogućnosti prilagoditi izgled preglednika. Također, korisnici bi sada trebali puno brže doći do svojih web stranica, što je sjajna stvar.

‘Custom kartice optimizirane su za učitavanje brže nego WebViews i tradicionalne metode pokretanja Chromea. Aplikacije mogu unaprijed učitati stranice u pozadini, tako da se čini da je učitavanje odmah gotovo.’, napominje Yusuf Ozuysal. Prilagođene kartice podržavaju brojne značajke koje se nalaze u Chrome, uključujući i spremljene šifre, automatsko popunjavanje, Tap to Search, Sync te će raditi besprijekorno s bilo kojim ‘kolačićem’ koji je možda ranije pohranjen na korisnikov uređaj kao rezultat standardnog Chrome pregledavanja.

Prve aplikacije koje će imati podršku za korisničke kartice tijekom sljedećih nekoliko sedmica su Twitter, Tumblr, Medium i Feedly. Mora se priznati kako je ovo vrlo zanimljivo rješenje te da je Google još jednom pokazao i dokazao kako se treba voditi briga za korisnike i programere.

Ako Vam se svidio ovaj članak ne zaboravite podijeliti sa prijateljima!

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s