Novi mini PC za igrače iz Zotaca!

Firma Zotac najavila je svoj novi mini računar za igrače, ZBOX MAGNUS EN970, temeljeno na Core i5-5200U procesoru.

Firma Zotac na domaćem je tržištu poznata po grafičkim karticama temeljenim na GeForce čipovima, ali posljednjih godina diversificirala je svoju ponudu i na minijaturna računala. Najnovije takvo nosi ime ZBOX MAGNUS EN970, a temeljeno je na mobilnom Broadwell procesoru Core i5-5200U koji je sparen s grafičkom karticom temeljenom na GeForce arhitekturi. Iako se u izvješću za medije spominje GeForce GTX 960 čip sparen s 3 GB memorije preko 192-bitne sabirnice, skloniji smo vjerovati da je zapravo riječ o GeForce GTX 970M čipu, dakle mobilnom čipu koji za razliku od stolnog GTX-a 960 doista rabi 192-bitnu sabirnicu.

Na zadnjem dijelu malenog računara nalaze se čak četiri HDMI 2.0 konektora što omogućava spajanje na do četiri monitora, za korisnike koji bi Magnusa željeli iskoristiti za neku produktivniju aktivnost. Društvo im prave dva gigabitna mrežna konektora, dva USB-a 3.0, dva USB-a 2.0 te konektor za spajanje antene na integriranu 802.11ac bežičnu mrežnu karticu. Sprijeda su smještena još dva USB3.0 konektora, čitač kartica te mikrofonski i izlazni konektor zvučne kartice.

Računar se isporučuje u barebone i Plus varijanti. Kod jeftinije varijante korisnik sam mora kupiti SO-DIMM DDR3 memoriju (do dva komada) te SSD (M.2 ili 2,5-inčni SATA) dok u Plus varijanti računara već dolazi s 8 GB memorije i 120-gigabajtnim M.2 SSD-om. U kućište je inače moguće ugraditi do dva 2,5-inčna SSD-a. Cijena računara još uvijek nije poznata.

Ako Vam se svidio ovaj članak ne zaboravite podijeliti sa prijateljima!

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s