AMD osnovao zasebnu diviziju za grafičke kartice!

Jučer je AMD najavio restrukturiranje svoje kompanije osnivanjem Radeon Technologies Groupa posvećene grafičkim karticama i VR-u.

Od jučer u AMD-u postoji nešto što se zove Radeon Technologies Group. Radi se o planu restrukturiranja ove kompanije i ova divizija zapravo postaje ono što je ATI bio prije nego što ga je AMD otkupio 2006. godine. Do sada su divizije za procesore i grafičke kartice bile spojene, a od jučer su podijeljene u dva različita tima. Vođa ovog tima postao je 47-godišnji Raja Koduri koji je ujedno i viši potpredsjednik i glavni arhitekt. On će biti zadužen i odgovoran za nadgledanje svih aspekata grafičkih tehnologija koje se koriste u AMD-ovim Accelerated Processing Unitima (kombinacija procesora i grafike na istom čipu) i svim drugim grafičkim karticama.

S ovim potezom i zasebnim timom zaduženim za ovo hardversko područje AMD se vjerojatno nada da mogu vratiti dio tržišta na kojem uvjerljivo dominira nVidia. Prema izvještajima za ovaj kvartal, nVidia drži čak 81,9 posto tržišta grafičkih kartica. To je trenutno samo 18 posto za AMD, u odnosu na 37,9 posto kojeg su imali prošle godine u tom istom razdoblju. Iako nVidia jako dobro odrađuje svoj posao u posljednjih nekoliko godina i igrači su počeli bježati u njihovom smjeru, bilo bi dobro da AMD uspije nešto napraviti jer monopol neće nikog usrećiti.

Ako Vam se svidio ovaj članak ne zaboravite podijeliti sa prijateljima!

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s