Baidu donosi konkurenciju Siriju i Cortani!

Kineski tehnološki gigant predstavio Duer, glasovnog asistenta za Android telefone. Kako stvari stoje, Siri, Cortana i Google Now dobivaju novu konkurenciju u vidu glasovnog asistenta pod nazivom Duer, koji će biti namijenjen korisnicima Android telefona u najmnogoljudnijoj zemlji svijeta.

Ovaj AI sistem koji donosi najveća kineska internetska tražilica, predstavio je Robin Li, izvršni direktor Baidua na 2015 Baidu World konferenciji u Pekingu. Pri tome je održao malu demonstraciju, te je upitao Duer da mu potraži fini restoran u Gulou okrugu u Pekingu, s time da taj ugostiteljski objekt gostima dozvoljava dovođenje kućnih ljubimaca. Odmah nakon njegovog upita Duer mu je preporučio restoran, te mu pomogao u rezervaciji stola. Duer je razvijen u okviru velikog investicijskog ciklusa Baidua, koji je u junu izjavio da će tijekom iduće tri godine potrošiti 3,13 milijardi dolara u razvoj novih usluga i proizvoda.

Osim za potrebe pretraživanja unutar Baidu tražilice, firma vjeruje da će Duer, koji prijevodu doslovce znači ‘Du sekretar(ica)‘, integrirati i u druge aplikacije poput mapa, a u nekim glasinama se spominje da će se pojaviti i u autonomnom BMW-u, u čijem razvoju Baidu navodno sudjeluje. Za sada nije poznato hoće li Duer imati podršku i za druge jezike osim kineskog, kako bi mogao predstavljati konkurenciju Microsoftu, Appleu i Googleu i na globalnom planu.

Izvor: chinadaily.com.cn

Ako Vam se svidio ovaj članak ne zaboravite podijeliti sa prijateljima!

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s