Čovjek koji stoji iza najveće piratske stranice za gledanje filmova otkrio svoj identitet!

Argentinac Federico Abad (29) u intervjuu za norveške novine ‘Dagens Næringsliv‘ otkrio je da je zapravo on tvorac popularnog programa Popcorn Time koji omogućuje ilegalno gledanje filmova na internetu.

Abad je istaknuo da je na ideju za kreiranje ovog programa došao zbog loših internet brzina u Argentini, ali i zato što većina filmova u udaljene dijelove ove zemlje u kina dođe tek nekoliko mjeseci nakon njihove premijere. Federico je ljude koji su mu pomogli u kreiranju Popcorna pronašao putem Twittera i Facebooka, a na programu su svi zajedno radili vrlo naporno kako bi ga napravili u što kraćem roku. Abad je čak istaknuo da ga je u tom razdoblju ostavila i djevojka jer je previše bio posvećen kreiranju ovog softvera.

Popcorn Time korisnicima omogućuje ilegalno i potpuno besplatno gledanje filmova na internetu. Naime, ovu je stranicu zbog kršenja zakona Abad zatvorio 2014. godine, ali su se ubrzo pojavile njegove alternative koje koriste isti softver, a čak postoji i Popcorn Time aplikacija za Android. Abad je istaknuo da je odlučio prekinuti s radom na stranici nakon što je odvjetnik koji je radio za čuvenu filmsku kompaniju Warner Bros. pogledao LinkedIn profile svih koji su radili na Popcornu. ‘Nismo imali predstavu kako, ali uspjeli su nas pronaći. Svi smo bili uplašeni jer nitko od nas više nije bio anoniman. Znali su gdje radimo i gdje živimo’, dodao je osnivač Popcorna.

Izvor/Foto: businessinsider.com/facebook.com

Ako Vam se svidio ovaj članak ne zaboravite podijeliti sa prijateljima!

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s