OS X El Capitan stiže 30. septembra!

Iako Apple na svom jučerašnjem eventu nije zvanično objavio datum izlaska nove verzije OS X-a, to su uradili na nešto zanimljiviji način – naime, datum izlaska El Capitana su ubacili kao easter egg u demonstraciju novog iPhonea, pa su pažljivi posmatrači u jednom trenutku tokom prezentacije mogli primjetiti e-mail poruku u kojoj je otkriveno da OS X El Capitan stiže 30. septembra.

Kako prenosi The Verge, El Capitan u odnosu na prethodnu verziju OS X-a donosi nekoliko manjih poboljšanja, fokusiranih prvenstveno na ‘iskustvo‘ i ‘performanse‘. Spomenuto ‘iskustvo’ podrazumijeva bolju integraciju Appleovih aplikacija, dok poboljšanja na polju performansi vjerovatno ne treba posebno objašnjavati.

Od drugih noviteta iz El Capitana, vrijedi istaći još i novi sistemski font nazvan San Francisco, poboljšanu pretragu, ali i Split View opciju za jednostavniji prikaz dva prozora istovremeno (što bi vas moglo podsjetiti na Snap View iz novijih verzija Windowsa), te sitna poboljšanja u u Mail, Safari i Notes aplikacijama. Kao i prethodne verzije OS X-a, El Capitan će biti dostupan u vidu besplatne nadogradnje za korisnike kompatibilnih uređaja.

Koristite li vi Appleov OS?

Ako Vam se svidio ovaj članak ne zaboravite podijeliti sa prijateljima!

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s