Mercedes-Benz ima plan kako ‘srušiti’ Teslu!

Moglo bi postati vrlo zanimljivo na tržištu električnih automobila. Naime, prema posljednjim informacijama, Mercedes je odlučio vrlo ozbiljno zakoračiti na tržište električnih automobila s namjerom da izazove Teslu na dvoboj i možda preuzme glavno mjestu u tom segmentu auto industrije.

Thomas Weber koji je u Mercedesu zadužen za razvoj i istraživanje, najavio je u Auto Motor und Sport kako Mercedes radi na električnom automobilu koji bi trebao imati standardni raspon do 311 milja s jednim punjenjem. Osim toga, naglasio je kako bi taj električni automobil mogao stići vrlo brzo.

‘Radimo na inteligentnom konceptu za vrlo atraktivno električno vozilo s rasponom od  228-311 milja’, rekao je optimistični Thomas Weber za Auto Motor und Sport. To bi mogla biti vrlo jedinstvena stvar te se već sada razmišlja o tome da Mercedes-Benz prilagodi tu tehnologiju za različita vozila.

Mercedes je uložio oko 6,4 milijarde dolara za istraživanje i razvoj tehnologije niskih emisija štetnih plinova u 2014. godini što nam je dokaz kako Mercedes misli ozbiljno. Tesla bi mogla uskoro postati ozbiljno ugrožena od strane Mercedesa te se očekuje i njezin odgovor na Mercedesove ideje i zamisli.

Ako Vam se svidio ovaj članak ne zaboravite podijeliti sa prijateljima!

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s