Apple Pencil – Ovako radi digitalna olovka osjetljiva na pritisak!

Razgovarajući svakodnevno sa suradnicima i poslovnim partnerima često čujemo oprečna mišljenja o digitalnoj ‘stylus‘ olovci koja je/nije korisna. A što ako ona ima mogućnosti kao Apple Pencil?

Ovaj je digitalna olovka premijerno predstavljena uz iPad Pro, prvi veliki Appleov tablet, a trebala bi u potpunosti iskoristiti blagodati velikog 12,9 inčnog ekrana. Cijena Apple Pencil olovke je 99 dolara i ako smo dobro shvatili ona se kupuje odvojeno od tableta. Ali, pitanje je – šta ćete dobiti za taj novac. Za svoj novac ćete dobiti olovku koja ima integrirane senzore na samom vrhu, a koji prepoznaju pritisak vrha olovke na ekran. Drugim riječima, ako olovku stisnete jače na ekran, linija koju crtate će biti deblja. Isto tako, Apple Pencil radi u skladu s 3D Touch Feature i posebno pripremljenim kapacitivnim ekranom na samom iPad Pro tabletu. Isto tako, i Note aplikacija je nadograđena s podrškom za ovu olovku.

Isto tako, zgodan je i Lightning konektor na samoj olovci, jer se ispod kapice nalazi konektor preko kojeg možete puniti olovku spajajući je na tablet – samo 15 sekundi punjenja omogućuje vam čak 30 minuta rada! Inače, potpuno napunjena olovka može raditi oko 12 sati. Zgodno je što istovremeno uz crtanje na ekranu možete koristiti i vlastite prste, što primjerice ne možete na papiru, platnu ili nekoj drugoj klasičnoj radnoj površini. Kombinacija svega daje upravo tu magiju koju ćete moći vidjeti niže u video prilogu koji stvarno treba pogledati.

Inače, Apple Pencil dolazi u kombinaciji s njihovim velikim tabletom, to znate, a na ovom linku možete saznati više o premijernom predstavljanju iPad Pro održanom ove sedmice u San Franciscu.

Kako vam se sviđa ovaj gadget?

Ako Vam se svidio ovaj članak ne zaboravite podijeliti sa prijateljima!

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s