iOS 9 već uspješno jailbreakan!

iOS 9 službeno kao nadogradnja stiže već 16. septembra, odnosno sljedeće srijede, a razvojnim programerima i beta testerima GM verzija (ista ona koju će svi ostali dobiti u srijedu) dostupna je već neko vrijeme. Jučer se, naime, dogodilo nešto što se nije dogodilo već duži niz godina. iOS 9 uspješno je jailbreakan od strane poznatog hackera iH8snOw-a, te se radi o untethered jailbreaku, što znači da vaš uređaj možete neometano paliti/gasiti, a da jailbreak ne treba svaki put ponovo instalirati.

Jailbreak je, doduše, demonstriran na iPhoneu 5, što znači da na novijim modelima (pa tako i najnovijem 6s) može biti još ponešto posla što se jailbreaka tiče, ali ništa neizvedivo. U videu je demonstrirano Verbose bootanje sistema, umetanje samog jailbreak koda te Cydia, koja je funkcionalna i na iOS 9. Naravno, Cydia će nakon izlaska ‘public’ jailbreaka za iOS 9 biti dodatno prilagođena i dobiti sve svoje standardne funkcionalnosti.

Izlazak iOS-a 9 bliži se, tako da nam samo preostaje vidjeti koja će od jailbreak ekipa prva izbaciti alat za jailbreak hrpe uređaja koji mogu raditi na iOS 9 operativnom sistemu. Prema slobodnoj procjeni, na novi jailbreak nećemo čekati više od mjesec dana.

Ako Vam se svidio ovaj članak ne zaboravite podijeliti sa prijateljima!

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s