Glasine: LG za 2016. priprema prototip savitljivog TV-a!

Zakrivljeni televizori su vam već dosadili, a ni dvostrani televizor dijagonale 111 inča vam ne zvuči posebno impresivno? U tom slučaju, šta kažete na ideju o savitljivom televizoru koji možete jednostavno smotati i ponijeti pod rukom prilikom selidbe ili posjete prijateljima?

Naime, prema najnovijim glasinama, LG za 2016. priprema upravo takav televizor – kako javlja The Korea Times, a prenosi VentureBeat, ‘LG radi na razvoju 55-inčnog savitljivog TV-a, koji će biti predstavljen na International Consumer Electronics Show sajmu u januaru 2016. godine.’

Drugi anonimni izvor je dodao i to kako LG sa predstavljanjem savitljivog TV-a namjerava podstaknuti industriju da prihvati standard savitljive OLED tehnologije, ali i kako je pred ovom južnokorejskom kompanijom još uvijek ‘mnogo tehnoloških prepreka’ prije nego savitljivi TV budu mogli lansirati na šire tržište.

Kako ističe VentureBeat, ovo nije prvi put da se LG povezuje sa idejom o savitljivim televizorima – iz same kompanije su prošle godine objavili da vjeruju kako do 2017. mogu proizvesti 60-inčni savitljivi TV. Što se pak tiče najnovijih glasina, LG je iste odbio prokomentarisati.

Ako Vam se svidio ovaj članak ne zaboravite podijeliti sa prijateljima!

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s