Google skuplja i udvostručuje donacije za izbjeglice!

Internetski se div uključio u humanitarnu akciju pomoći migrantima i izbjeglicama s Bliskog istoka, i to logistički i novčano.

Europa, Sjeverna Afrika i Bliski istok suočavaju se s valom izbjeglica koji bi se mogao pretvoriti u veliku humanitarnu krizu, a smatra se da je ova situacija najozbiljnija takva kriza još od Drugog svjetskog rata. Zbog toga su iz Googlea reagirali, te su uputili milijun eura donacije organizacijama koje se na terenu brinu upravo o migrantima na tim područjima.

Naime, osim te donacije Google je organizirao i prikupljanje novčanih sredstava od samih stanovnika, koje se mogu uplatiti putem njihovih stranica. Za svaku uplaćenu donaciju Google će ‘iz svog džepa’ uplatiti još toliki iznos, i to za prvih 5 miliona eura – dok god se ne skupi ukupno 10 miliona eura u donacijama.

Sva uplaćena sredstva Google će putem svoje organizacije Network for Good proslijediti neprofitnim organizacijama koje pomažu migrantima i izbjeglicama, a američka će kompanija sama platiti i sve transferne troškove i naknade, tako da će 100% prikupljenog iznosa završiti tamo gdje je to trenutno potrebno.

Ako Vam se svidio ovaj članak ne zaboravite podijeliti sa prijateljima!

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s