‘Zamijenite Android s iPhoneom’: Apple predstavio prvu aplikaciju za Androide!

Aplikacija Move to iOS omogućava brz i jednostavan prijenos najvažnijih podataka i datoteka s Androida na Appleov telefon.

Iz Applea su prije nekoliko mjeseci najavili kako rade na razvoju prve aplikacije namijenjene mobilnim uređajima na Androidu koja bi korisnicima trebala omogućiti jednostavniji prelazak s Googleovog mobilnog operativnog sistema na iOS, odnosno iPhone. Do predstavljanja prošlogodišnjih modela iPhonea najveći problem Appleovih telefona bili su premali ekrani te je upravo to bio razlog zbog kojeg dio korisnika nije kupovao pametne telefone s logom jabuke. Naime, nakon što je ova kompanija predstavila modele s ekranima od 4,7 i 5,5 inča zabilježena je rekordna prodaja, a zahvaljujući velikim ekranima dio korisnika svoje je Androide zamijenio s iPhoneom. Vlasnicima Androida koji razmišljaju o kupovini iPhonea Apple želi maksimalno pojednostaviti prelazak na njihove telefone i operativni sustav te su ranije najavili aplikaciju koja bi trebala omogućiti jednostavno prebacivanje svih podataka i fotografija na iPhone.

Aplikacija Move to iOS napokon je dostupna u Googleovoj online trgovini Google Play te će, kako prenose na The Vergeu, ‘u samo nekoliko koraka omogućiti automatsko i sigurno prebacivanje sadržaja s Androida na iPhone’. S ovom aplikacijom korisnici ne trebaju sadržaj prvo prebaciti na računar ili u oblak i onda ga od tamo ‘povući’ na iPhone, već će sve najvažnije stvari (kontakti, kalendarski zapisi, e-mail računi, poruke i fotografije s kamere) prebaciti ova aplikacija. Podaci će se prebaciti na način da iPhone (ili iPad) automatski napravi privatnu WiFi mrežu za koju je potrebno upisati sigurnosni kod (koji je poznat samo vlasniku telefona koji radi na Androidu) i putem WiFija podaci će se prebaciti s Androida na Appleov mobilni uređaj. Aplikacija Move to iPhone dostupna je za korisnike mobilnih uređaja koji rade na verziji Android 4.0 KitKat i novijima.

Ako Vam se svidio ovaj članak ne zaboravite podijeliti sa prijateljima!

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s