Microsoft daje 75 miliona dolara za informatičko obrazovanje djece!

Microsoft se obavezao da će u naredne tri godine dati 75 miliona dolara za obrazovanje djece u kompjuterskim naukama. Na ovaj korak Microsoft se odlučio jer želi poboljšati i povećati pristup učenju informatike djeci iz cijeloga svijeta.

Spomenuta suma bit će donirana različitim neprofitnim organizacijama u novčanom i drugim oblicima, a finansiranjem će biti obuhvaćene neprofitne organizacije iz 80 država lociranih širom Latinske Amerike, Evrope, Azije, Afrike i Bliskog Istoka.

‘Kompjuterizacijski način razmišljanja bit će relevantan u svakom pojedinom aspektu naše ekonomije. I to će započeti sa nama, jer ćemo mi biti oni koji će reći: ‘Hajdemo donijeti tu vještinu’, kako bi se ista proučavala u našim školama kao što se proučavaju biologija ili hemija, a sve kako bi kompjuterske nauke i kompjuterizacijski način razmišljanja postao mainstream. Ovo naše obavezivanje finansirat će veliki broj neprofitnih organizacija i zajednica kako bismo uspjeli ostvariti ovaj cilj’, rekao je na jučerašnjoj konferenciji direktor Microsofta, Satya Nadella.

Ako Vam se svidio ovaj članak ne zaboravite podijeliti sa prijateljima!

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s